Terugblikken

Opeens kwam het binnen. Ik zat een biertje te drinken met Elles en Miles Showell, de man die het album van Elles heeft gemasterd. In de kantine van Abbey Road Studios. Abbey Road Studios. Waar de meeste Beatles-liedjes zijn opgenomen, samen met ontelbaar andere klassiekers uit de muziekgeschiedenis. Heilige grond, wat mij betreft.

En ik zag mezelf zitten en mijn gedachten gingen naar Maria. En ik wist zeker dat zij op dat moment meekeek, net zoals ik zeker wist dat zonder haar ik hier nooit gezeten zou hebben. En dit besef gaf een mooie, diep emotionele, extra lading aan een toch al prachtige avond als afsluiting van een eveneens prachtig weekend.

Een weekend waarin we, net als vorig jaar, onze liedjes mochten spelen op de audiobeurs in London, bij onze vrienden van het Vertere-label. Nog steeds is er een deel van mij dat niet goed kan bevatten wat er allemaal op mijn/ons pad komt.

En nu 2018 op zijn eind loopt, ga je als vanzelf terugkijken en de balans opmaken. En wat een balans…

Ga maar na: optreden in Schotland op het Butesong festival, op de trouwdag van Heleen en mij en de geboortedag van Maria, waardoor we niet anders konden dan ook Heleen, Lena, Martin en Mick mee te nemen. Wat een prachtig weekend was dat!

Dan in mei naar München, waar ik al eerder over schreef en we zoveel mooie reacties kregen. In diezelfde maand komen onze vrienden van Vertere en de band CAEZAR over naar Nederland om met ons een mini-toertje te doen. En als ik zeg “vrienden van Vetere”, bedoel ik dat letterlijk. Ashley heeft in augustus een paar dagen bij mij gelogeerd (helaas mislukte de koppelpoging die wij in gedachten hadden) en een paar weken later waren hij en Joe onze “crew” toen we het voorprogramma mochten verzorgen voor Gretchen Peters. Om in september elkaar weer te zien bij het Festival of Sound in Londen, met als uitsmijter het genoemde bezoekje aan Abbey Road.

En dan nog: een pracht avond bij Muziek bij de Molen (we komen volgend jaar graag terug!), een mooie, emotionele Allerzielen-avond en begin december de eerste Muziek bij de Buren in Elst met 4 keer een volle studio. En als slot op het muziekjaar de lancering van onze single “Only Love” bij Omroep Gelderland.

En 2018 was natuurlijk ook het jaar waarin Lena afzwaaide van de basisschool en een goede start maakt op de middelbare. Zo trots op haar!

Maar ook was 2018 een jaar waarin Heleen en ik opnieuw op zoek zijn en blijven naar balans, naar energie en naar onbezorgdheid. Iedere keer word ik weer geconfronteerd met het feit dat er een versie van mij is van “voor Maria” en en versie van “na Maria” is. En alhoewel ik heel blij ben met de keuzes die ik gemaakt heb, de weg die ik ben ingeslagen en wat het mij brengt, zou ik af en toe wel weer de energie en onbekommerdheid van m’n “oude ik” hebben.

Kortom; life goes on, met al zijn ups en downs. Het is goed en fijn om af en toe eens terug te kijken vooral wanneer dat met dankbaarheid kan. Maar niet te lang, want er worden al weer nieuwe plannen gesmeed.

Lieve mensen, bedankt voor jullie liefde, steun en aandacht. Wees lief voor elkaar en see you all in 2019!

Eén reactie

  1. Wat schrijf je toch mooi en wat een prachtig stukje Mark!
    thanx en jij ook en dat the road nog long mag zijn 😉
    liefs Arjan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  +  17  =  25