Die Nähmaschine*

Als voetballer van een jaar of 12 had ik eigenlijk maar aan één ding een enorme hekel. Oké, eigenlijk aan twee, maar ouders die zich langs de lijn teveel met de wedstrijd bemoeien laat ik nu even buiten beschouwing. Al herinner ik me wel dat ik als aanvoerdertje van m’n pupillenteam de scheidsrechter eens gevraagd heb om een al te enthousiaste vader te vragen of hij z’n mond kon houden. Ben ik best trots op eigenlijk.

Maar goed, waar ik zo’n hekel aan had: spelers die zelf niet te beroerd zijn om een beuk uit te delen, maar als ze zelf eens geraakt worden gelijk moord en brand schreeuwen. Je kent ze wel, dat type. Vroeger was de Duitse voetballer Lothar Matthäus het prototype van zo’n speler, maar er zijn er meer: Mark van Bommel, Luis Suarez en alle Portugese en Spaanse voetballers. 

Ik moest daar aan denken toen ik las dat Geert Wilders aangifte gaat doen tegen Frans Timmermans. Die heeft op het PvdA-GroenLinks congres gezegd dat hij ‘niets nalaat om te voorkomen dat Wilders aan de macht komt’. Wilders interpreteert dat als een bedreiging.

Ondanks dat Timmermans verduidelijkt heeft dat hij ‘niets nalaten’ puur op parlementaire wijze bedoelt, gaat Wilders toch aangifte doen. En roept zijn volgers op X op om datzelfde te doen. Alsof ons justitieel systeem niet al druk genoeg is. 

En alsof Wilders zelf niets beters te doen heeft. De formatie gaat z’n 6e maand in en er is nog nergens overeenstemming over bereikt. Oh ja, over de maximumsnelheid die weer naar 130 zou moeten. Ja, dat gaat de bestaanszekerheid verbeteren, de migratie verminderen en de woningbouw stimuleren. Om van het klimaat maar te zwijgen.

Maar Wilders zet door: hij heeft een jurist in de arm genomen om uit te zoeken hoe die aangifte er dan uit zou kunnen zien en hoe dat juridisch in elkaar zit. En voegt daar aan toe: “Spelen op de man, dat pik ik niet meer”.  Zegt de man die een weekje eerder nog een staatssecretaris als ‘eng mannetje’ betitelde, Sigrid Kaag meerdere keren voor ‘heks’ heeft uitgemaakt en rechters als ‘nep’ wegzet.

En de Lothar Matthäus-award 2024 gaat naar…..(tromgeroffel)…Geert Wilders!

Gefeliciteerd Geert! 

*Die Nähmaschine (de Naaimachine) was de bijnaam van Matthäus, omdat hij er tijdens zijn carrière haast een gewoonte van maakte om andere spelers gele en rode kaarten aan te smeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

28  +    =  34