“Nothing is ever just one thing”

Laatst kreeg ik, via de mensen waar ik mijn mediatorsopleiding heb gevolgd, een aanvraag voor een mediation. Spannend! Ik nam contact op met de betreffende mevrouw. Geen gehoor. Na een paar pogingen besloot ik een mailtje te sturen. Een dag later kreeg ik een mail terug met de mededeling dat zij er van afzag. Ze had mijn gegevens gecheckt en ze zag geen klik.

Ik werd nieuwsgierig. Welke gegevens? Wat heeft deze beslissing beïnvloed?Op deze vraag kwam het volgende antwoord: “Dat je een groot fan bent van KISS (Knights in Service of Satan). Ik ben namelijk een groot fan van Jezus ;). Beetje een mismatch.”

Ik moet zeggen: ik was verrast. Deze had ik niet verwacht. Kennelijk had ze mijn blog over KISS gelezen en daaruit haar conclusies getrokken. Nu zou ik natuurlijk in discussie kunnen gaan en bijvoorbeeld kunnen aanvoeren dat fans van KISS minder problemen en ellende hebben veroorzaakt dan fans van Jezus, maar dat wil ik niet. Als, door welke reden dan ook, iemand zich niet prettig voelt bij een mediator, moet je niet met elkaar in zee gaan.

Ik ging wel nadenken. Ik ben dit blog begonnen om mijn gedachten op een rij te zetten en om me te presenteren als mediator. Naast stukken die over mediation gaan, wilde ik ook over mezelf en dingen die me raken schrijven om het beeld zo compleet mogelijk te laten zijn. Ik denk dat je als mediator voor een belangrijk deel zelf je product bent. En ik mocht het nu helemaal zelf weten. Nu was het niet per se de bedoeling om met dit blog klanten te werven, maar ze wegjagen is ook overdreven.

Moest ik iets aanpassen? M’n blog alleen “zakelijk” vullen? Een “mediator-Mark” presenteren die een selectie van de “totale Mark” is?

Nee dus. Als je mij als mediator inschakelt, krijg je de hele Mark de Grauw. En daar hoort mijn muziek bij, de dingen die ik meemaak en mijn kijk op de wereld. En dat hoort er bij omdat, om met Neil Peart (drummer en tekstschrijver van Rush, ook een favoriete band) te spreken: “Nothing is ever just one thing”.

Er zitten altijd meerdere kanten aan situaties, dingen en mensen. Ik wil daar ook voor open staan en dat ook uitstralen door zelf open te zijn. Wat lang niet altijd meevalt, trouwens. En laat dat nou ook net één van de belangrijkste dingen in mediation zijn: open staan voor elkaars emoties, denkbeelden en wensen. En niet alleen in mediation. Het leven is zoveel leuker met een open mind!

En daarom blijf ik schrijven over dingen die me bezig houden. Zonder zelfcensuur.

Zo, en nu ga ik even m’n pentagram uitlijnen.

Geintje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  +  78  =  81